Heerlijke pannenkoeken als basis

Als kok en bakker had Maxim een voorliefde voor lekkere en ambachtelijke voeding. Achteraan in de slagerij-bakkerij van zijn ouders  ging hij aan het experimenten met veelzijdige grondstoffen.

Zo is Maxim op zoek gegaan naar een pannenkoek die zijn smaakpapillen kon opfleuren.  Hij probeerde allerlei combinaties en ingrediënten. Tot op een dag in november 2017 al deze ingrediënten samenkwamen in een wonderbaarlijk bevredigende mix.

Ik voelde me net als Willy Wonka, maar dan zonder gekke kinderen.

Liters deeg werden er gemaakt, en kilo's pannenkoeken gebakken.

Mensen kwamen van ver om de lekker gebakken schijfjes te kopen.

 

 

 

Elk weekend maakte Maxim enkele pannenkoeken voor zichzelf en zijn familie. Al snel drongen zijn bevriende collega's bij hem aan om ook pannenkoeken  voor hen te bakken. Zijn kersverse vrouw Delphine verkocht het aan de klanten in de slagerij van haar ouders en PANKOEK werd een lokaal succes. Sommige mensen reden vijftig kilometer of meer om de pannenkoeken te kopen.

Overname groothandel wafels en pannenkoeken
Petit Baron

In de zomer van 2021 kregen Maxim en Delphine de unieke kans om een bestaande industriële bakkerij over te nemen, die ook wafeltjes produceerde!

Het was niet altijd rozengeur en maneschijn, de overname verliep niet volledig zoals gepland, maar Maxim en Delphine bleven hun visie van ambacht en eerlijkheid volgen.

 

 

Al snel begonnen mensen met een positieve instelling mee te doen aan het project en samen bouwden ze aan het Petit Baron-team van vandaag.

 

En raad eens waar we zo trots op zijn? Ons verhaal van passie en liefde!

 

En vergeet niet:

Het geheime ingrediënt is LIEFDE!

 

Bedankt om deel uit te maken van ons verhaal.

Het PETIT BARON-team

Leer je ook graag Petit Baron kennen?

Stel ons jouw vraag, wij beantwoorden deze spoedig!